Malzemeler:
1 Kilo Ayva
2 Su Bardağı Şeker
1 Adet Elma
Tarçın
1 Çay Bardağı Ceviz
Kaymak
Yapılışı:
Ayva'ları yıkayıp dış kabuklarını soyun. Su dolu bir tencere'ye ayvanın içinden çıkartılan çekirdekleri (arzuya göre karanfil'de koyabilirsiniz ben denedim güzel oluyor) şeker ve ayva'ları tencereye koyup kaynatın.Eğer şeker"i az bulursanız yarım bardak daha ekleyebilirsiniz. Piştikten sonra soğuması için borcam'a koyun. Elmayı rendeleyip bir tava'da biraz kavurun daha sonra içine ceviz ve tarçın ekleyip ayvaların ortasına yerleştirin. Süslemek için kaymak koyabilirsiniz tadını sevenler için güzel oluyor benim evde bulunmadığı için koyamadım ama asıl kaymaklı tadı çıkıyor :). Soğuk olarak servis yapın afiyet olsun.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder