1 Aralık 2008 Pazartesi

Portakal Dilimli Kereviz





Yapılışı:
3 Adet Kereviz
2 Adet Portakal
Yoğurt
Mayonez

Yapılışı:
Kereviz'lerin kabukları soyulup rendelenir. Kararmamaları için hatta yoğurt'un içine rendelemek daha iyi olur. Daha sonra mayonez, tuz ve isteğe göre sarımsak ekleyip karıştırılır. Portakal'ların kabuklarını soyup dilimleyelim. Bir servis tabağı'na dilimlenmiş portakal'ları koyup üzerine yoğurt'lu kereviz'i bir kaşık yardımı ile koyalım. Servise hazırdır. Rakı ile mükemmel bir meze olur inanın biz denedik güzel ve değişik bir tat çıktı ortaya. Dost'umuz Nusret bunun adına portakal'lı ördek koydu ama ördek eksik :). Değişik bir tat arayanlara tavsiye ederim. 
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: