7 Ağustos 2012 Salı

Güveç' te Hünkar Beğendi


Közlenmiş Patlıcan






           Kavrulan Kuşbaşı Et

Güveç'lere Yerleştirilmiş Hünkar Beğendi

Malzemeler:

2 Adet Bostan Patlıcan
Yarım Kilo Kuşbaşı Et
1 Adet Soğan
1 Adet Kırmızı Biber
1 Adet Sivri Biber
2 Adet Domates
1 Yemek Kaşığı Salça
1 Su bardağı Süt
Tereyağ
Tuz, karabiber, pulbiber, kekik.

Yapılışı:

Bostan patlıcan'larını bıçak yardımı ile dışını çizin. Daha sonra dışını sıvı yağ ile yağlayıp üzerine tuz serpin. Fırında közleyip sıcak' ken kabuklarını çıkarın. Patlıcanları ekmek kesme tahtasında bıcak yardımı ile doğrayın. Daha sonra bir tavaya tereyağ koyup eritin. Eriyen tereyağına patlıcanları ekleyip pişirin. Daha sonra yavaş yavaş süt ekleyip bir süre daha pişirdikten sonra altını kapatın. Bu karışımı güveçlerin alt kısmına yayın.

Etleri küçük kuşbaşı şeklinde doğrayın. Daha sonra soğan, yeşilbiber ve kırmızıbiberi doğrayıp küçük küçük doğrayın. Tava' ya tereyağ koyup etleri kavurun. Daha sonra soğan ve biberleri ekleyip kavurun. Üzerine salça ekleyip pişirin. En son üstüne küp küp doğranmış domates' leri ekleyin. Etler pişene kadar pişirme işlemine devam ediniz. Piştikten sonra tuz ve diğer baharatları ekleyin.

Pişen etleri güveç' te bulunan patlıcan' ların üstüne etleri yerleştiriniz. Fırına yerleştirip üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: