23 Kasım 2009 Pazartesi

Fırında Çinekop








İlk defa yaptığım fırın da Çinekop :)
Yapılışını hemen hemen hepiniz biliyorsunuzdur. Hem lezzetli hemde hafif oldu. Benim oğlum özellikle balık çok seviyor. Onun için yaptım afiyetle yedi. Balık olur da yanında bol yeşillikli salata, roka ve soğan mutlaka olmalı ki tadı olsun. Herkese Afiyet Olsun.

Yapılışına gelince:
1 Kilo yıkanmış ayıklanmış Balık bir kabın içinde tuz, pulbiber, karabiber, defne yaprağı, kekik ve az sıvı yağ ile harmanlanır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıra ile dizilir. Daha sonra üzerine isteğe bağlı olarak biber, domates, soğan ve sarımsak ile süsleyip fırına verilir. 200 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: