16 Nisan 2009 Perşembe

Zeytinyağlı Enginar

  

Malzemeler:
4 Adet Enginar
1 Adet Havuç
1 Adet Patates
2 Su Bardağı Bezelye
Soğan
Sarımsak
Tuz, Karabiber 
2 Adet Kesme Şeker
Limon Suyu
1,5  Yemek Kaşığı Sıvıyağ

Yapılışı:
Garnitür malzemesi için havuç ve patatesleri küp küp doğrayıp hepsini ayrı bir tencerede haşlayın. Bezelyeleri de haşlayıp patates ve havuçlarla harmanlayıp bir kenarda bekletin. Enginarları hemen sudan çıkartıp tencereye koyun ve ortasına garnitürlü malzemeden doldurup su ve sıvıyağ ekleyin. Tencerenin ortasına soğan, sarımsak ve şekerleri ilave edip enginarların üzerine tuz, karabiber serpin. Tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra üzerine limon sıkıp servis yapın.

Not: Enginarların kararmaması için muhakkak hazırlayana kadar tuzlu su da tutulması gerekir.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: