16 Nisan 2009 Perşembe

Körili Kabak Çorbası

                         

  

Malzemeler:
4 Adet Kabak
1 Adet Havuç
1 Adet Patates
1 Adet Soğan
1 Diş Sarımsak
5 Su Bardağı Su
1 Yemek Kaşığı Köri
Tereyağ
Tuz
Süslemek için Dereotu

Yapılışı:
Kabak, havuç, patatezleri soyup küçük olarak doğrayıp tencereye koyun. Soğan. sarımsak, köri ve tuz ekleyip bütün malzemeyi su ekleyip bir tencerede haşlayın. Haşlandıktan sonra blendırdan geçirip tekrar bir taşım kaynatın. Çorba kaselerine çorbayı koyup üzerine eritilmiş tereyağ ile servis yapın. Süslemek için dereotu tercih edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: