6 Şubat 2009 Cuma

Patatesli Pay





Malzemeler:
3 Yumurta
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Kabartma Tozu
4 Orta Boy Patates
2,5 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Maydonoz ve Dereotu
1 Tatlı Kaşığı Tuz, Karabiber, Pulbiber
İsteğe Bağlı Sosis ve Peynir
Üzeri için Susam veya Çörekotu

Yapılışı:
Patatesleri soyup küp küp doğrayıp haşlayın. Çırpma kabında sıra ile yumurta ve sıvı yağı çırpın. Yoğurt, un, tuz, karabiber, pulbiber, maydonoz, dereotu, kabarta tozunu ekleyip çırpın. İsteğe bağlı sosis ve peyniri katıp bütün malzemeyi blendırda çırpın. Daha sonra patetesleri tahta kaşık yardımı ile katıp karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine boşaltıp üzerini susam veya çörek otu ile süsleyin. 180 derecede pişirip sıcak olarak servis yapın. Tuzlu kek sevenler için mükemmel bir tat çay yanına çok güzel yakışıyor.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: