15 Ocak 2009 Perşembe

Mantar Çorbası




Malzemeler:

Yarım Kilo Mantar
1 Su Bardağı Süt
2 Yemek KaşığıUn
1 Yemek Kaşığı Tereyağ
2 Su Bardağı Su
1 Diş Sarımsak
Tuz, Karabiber

Yapılışı:
Mantarı yıkayıp küp küp doğrayıp tava'da yağ'da biraz kavurun. Daha sonra tereyağ'da unu kavurup blendır'da süt ve su ile sulandırıp sarımsak'ı ekleyip çırpın. Un'lu karışımı tencere'ye alıp üzerine kalan suyu ekleyin. Tuz, karabiber katıp en son kaynayan çorba'mıza mantar'ları ilave edip bir taşım kaynatın. İsterseniz servis yaparken tereyağ'da kırmızı biber yakıp üzerine servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok: