21 Kasım 2008 Cuma

Beşamel Soslu İrmik'li Ispanak





Malzemeler:
Yarım Kilo Ispanak
1 Adet Soğan
5 Yemek Kaşığı İrmik
1,5 Su Bardağı Süt
Beyaz Peynir
Kaşar Peynir
Tuz, karabiber, pulbiber
Sıvı Yağ

Beşamel Sos İçin
2 Yemek Kaşığı Un
1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
Süt

Hazırlanışı:
Ispanakları yıkayıp doğrayın. Daha sonra bir kenarda sıvı yağda soğanları kavurun. Kavrulan soğanların üzerine ıspanak'ları ekleyin. Ayrı bir tencerede yağ'da irmik'i kavurun. Üzerine sütü ilave edip koyulaşana kadar pişirin. Kavrulan ıspanakları borcama koyup üzerine beyaz peynir ekleyip kaşık yardımı ile karıştırıp içine karabiber tuz ve pulbiberi ekleyin. Üzerine pişen irmik'i dökün. Bir tarafta beşamel sosu hazırlayıp ıspanak'ların üzerine dökün. 200 derece'de 35 dakika pişirin. En son üzerine rendelenmiş kaşar peynir ekleyip üzeri kızarana kadar pişirin. Muhteşem bir lezzet mutlaka deneyin değişik bir tarif arayanlar için güzel bir yemek. Biz bayıldık sizde deneyin.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: