24 Kasım 2008 Pazartesi

Etimek Tatlısı







Malzemeler:
1 Paket Etimek
3 Su Bardağı Su
2 Su Bardağı Toz Şeker

Muhallebi İçin:
1 Litre Süt
6 Yemek Kaşık Un
1 Su Bardağı Toz Şeker
2 Adet Vanilya

Yapılışı:
Etimekleri borcama dizin. Bir tencere'de şerbeti için şeker ve suyu kaynatın. Diğer tencerede muhallebi için süt, un, toz şekeri koyulaşana kadar pişirin. Şerbet kaynayınca etimek'lerin üzerine dökün. Pişen muhallebiyi ocaktan alıp içine vanilya'ları ekleyip blendır'la çırpın. Etimeklerin üzerine dökün(arzuya göre muhallebiyi dökmeden önce muz dilimleri koyabilirsiniz). Buzdolabında 1 gece bekletin.Üzerine servis'ten önce tarçın ile süsleyebilirsiniz. Soğuk olarak servis yapın.
  Afiyet Olsun...

2 yorum:

Primarima dedi ki...

Yaşlı ananem sürekli etimek tatlısı yapsana der durur bana, bende bi türlü kalkışamadım bu işe gitti, şimdi sizin tarifden yola çıkıp mutaka yapacağım ona bu tatlıyı:)
ellerinize sağlık:)

Yasmin dedi ki...

Aile büyüklerimizi sevindirmek gerek :) inşallah annanenizde beğenir yapımı çok kolay tadıda süper sizede afiyet olsun...
çok saolun...