15 Eylül 2008 Pazartesi

Beşamel Soslu Krep Böreği






Malzemeler:

Krep için:

3 Yumurta
1 Su Bardağı Süt
Aldığı kadar Un 
Tuz

İç Malzemesi:
Peynir
Maydonoz
Tuz, Karabiber, Pulbiber
 
Beşamel Sos:
1,5 Yemek Kaşığı Tereyağ veya Sana Yağ
2 Kaşık Un
1,5 Su bardağı Süt

Üzeri için Rendelenmiş Kaşar Peyniri

Yapılışı:
Krep malzemesini hazırlayıp pişirin tercihe göre ama ben 8 adet olarak yapıyorum. Pişen krepleri bir tabağa alıp bir kenarda iç malzemeyi hazırlayın. Tercihe göre kıymalı, ıspanaklı, tavuklu, Peynirli nasıl isterseniz iç malzemesini yapabilirsiniz ben peynirli olarak yaptım. Bir krep bir iç malzeme olaraktan borcama dizin. Bİr kenarda beşamel sosu hazırlayın. Unu yağda kavurup sütü ekleyin. Daha sonra bu karışımı kreplerin üstüne döküp rendelenmiş kaşar peyniri üzerine serpip fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: