15 Eylül 2008 Pazartesi

Çikolata Soslu Muzlu Pasta




Bende bu tarif'i canım oğlum'un doğum günü için yapmıştım ve etkinlik ye# 39 çocuk yemekleri için bu pastayı seçtim. Bu benim İlk etkinliğim oldu çok heyecanlıyım. Kübra hanım'a teşükkür ediyorum ve herkese başarılar diliyorum... 





Malzemeler:

1 Adet pasta keki
3 Adet Muz
1 Adet Muzlu Puding
Çikolata Sosu
Süt
Yapılışı:

Borcamın içene strec folyoyu serin pasta kekinin bir katını borcama yerlestirin sütle ıslatın. Daha sonra puding'i 2 su bardağı sütle pişirip içine doğradığınız muzları ekleyip karıştırın.
Bu karışımı ıslattığınız kekin üstüne dökün. Diğer kekin katınıda üstüne koyup üstünü sütle ıslatın. Bir gece dolapta bekletin. Ertesi gün çikolata sosunu 2 su bardağı sütle pişirin. Çikolata sosunu arada karıştırarak soğutun. Pastayı buzdolabından çıkarıp servis tabağına ters olarak çevirin üzerine hazırladığınız çikolata sosunu döküp buzdolabında soğutup servis yapın.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: