5 Ağustos 2010 Perşembe

Sıcakta Rahat Uyamanın Yolları

Gazetede gördüğüm bir yazıyı sizinle paylaşmak istedim. Özellikle sonunca çarşaf olayı çok süper :). Size de belki yardımcı olur. Bu sene çok sıcak oldu. Hepimiz serinlemek için ve rahat uyumak için her türlü yolları deniyoruz. Size bir kaç öneri.

Stresten kaçın:
Spor yapın (ama yatmadan iki saat önce değil). Dengeli beslenin. Sigarayı bırakın. Çay ve kahveyi azaltın.

Gürültü: Sokak gürültüsünü engellemek, sesli cihazları yatak odasından çıkarmak, çare olabilir.

Işık ve elektrikli cihazlar: Yatmadan hepsini kapatın, perdeleri çekin. Işık uykuya mani olur. Elektronik cihazlar, hatta gece lambası dahi sıcaklığı arttırır.

Küçük yatak: Uzmanlara göre yatak en az 180x240 cm boyutlarında olmalı.

Alkollü içkiler: Yatmaya yakın alkollü içkiden kaçının.

Yalıtım yaptırın: Isı yalıtımlı mekânlar kışın sıcak, yazınsa serin olur. Yalıtımla soğutma cihazlarının harcadığı enerji de yüzde 50 azalıyor.

Klima edinin: Uygun büyüklük ve güçte klima satın alın. Klimayı dış ortamdaki sıcaklığın en fazla 5-6 derece altına göre ayarlayın.

Cep telefonu: Fransa’da yapılan bir araştırmaya göre yatak odasında cep telefonu çalması, kaliteli uykudan ortalama 50 dakika çalıyor.

Fazla yemeyin: Aşırı yağlı ve şekerli yiyecekler uyutmaz. Sıcak havada hafif
yiyecekler yiyin ve yemek ile uyku arasına en az üç saat koyun.

Su gibisi yok: Terleme, su ve elektrolit kaybına yol açar. Sıcakta serinlemek için bol su için. Günlük ihtiyaç 1.5 litre.

Duş alın: Yatmadan önce (en fazla 37 derecede) alınacak ılık bir duş uyumaya yardım eder. Duştan sonra saçınızı ıslak bırakmak da faydalı olacatır.

Buzlu çarşaf: Nevresim takımlarını derin dondurucuda bekletin ve yatmadan önce serin.

Hiç yorum yok: