15 Şubat 2010 Pazartesi

Portakallı Revani






Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 Kabartma tozu
  • 1 Vanilya
  • 1 Adet portakal kabuğu
  • 1 Su bardağı portakal suyu

Şerbeti İçin

  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 Su bardağı portakal suyu

Hazırlanışı:

  1. Şerbetini kaynatın.
  2. Yumurtalarla toz şekeri iyice çırpın. Yoğurt , Sıvı yağ, irmik, un, portakal'ın rendelenmiş kabuğu ve suyu katılır çırpılır. En son kabartma tozu ve vanilya eklenerek karıştırılır.
  3. Tepsi yağlanarak çırpılan hamur dökülür. Üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.
  4. İstenilen şekilde kesilerek yapılan şerbet ılık olarak hamurun üzerine dökülür.
  5. Üzerine hindistancevizi ile süsleyip servis yapılır. Afiyet olsun

Hiç yorum yok: