21 Ocak 2010 Perşembe

Elmalı Kurabiye



Malzemeler

Yarım paket yumuşamış margarin

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı pudra şekeri

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un


İç Harcı için

2 büyük elma

3-4 yemek kaşığı tozşeker

1 yemek kaşığı tarçın

İri parçalı fındık ya da ceviz


Yapılışı

İyice yumuşamış margarin, pudra şekeri, yoğurt ve vanilya birbirine iyice yedirilir.

Karışıma yavaş yavaş un ve kabartma tozuda eklenir. Hamur ele yapışmayacak kıvamda olmalı fakat sert olmamalıdır.

İyice yoğrulduktan sonra üzeri peçeteyle örtülüp dinlenmeye bırakılırken bu arada elma rendelenir ve 3-4 yemek kaşığı şekerle tavada karıştırılarak 5 dk. pişirilir.

İçine tarçın ve fındık eklenerek soğumaya bırakılır.

Hamur 3 eşit parçaya bölünür. Her beze bir servis tabağı büyüklüğünde açılıp 8 ile 12 arası dilimlere ayrılır.

Hazırlanan içten koyulup rulo şeklinde çok sıkıştırmadan sarılır.

Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 175 derece fırında fazla kurutmadan üzeri pembeleşinceye kadar (hızlı pişerse ısıyı düşürebilirsiniz) pişirilir.

Soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek servis edilir.

Tarife burdan da ulaşabilirsiniz.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok: