2 Nisan 2009 Perşembe

Muhallebili Kadayıf

   

   

      


Kadayıf İçin Gerekli Malzemeler:
350 gr Kadayıf
6 Yemek Kaşığı Toz Şeker
5 Yemek Kaşığı Tereyağ
2 Su Bardağı Ceviz

Yapılışı:
Kadayıfları buzlukta yaklaşık 2 saat  bekletin (donması gerek daha sonra kırarak kullanacağız). Buzluktan çıkardığımız kadayıfları bir tencereye elimezle ufalayarak içine tereyağ ve şekeri ilave edip kızarana kadar kavurun. Kavrulduktan sonra içine cevizleri katıp yarısını bir borcama dökün.

Muhallebi İçin Gerekli Malzemeler:
1 Litre Süt
4 Yemek Kaşığı Un
2 Yemek Kaşığı Nişaşta
3 Kahve Fincanı Toz Şeker
1 Yumurta 
1 Paket Vanilya
1 Paket Krema

Yapılışı:
Süt, un, nişaşta ve toz şekeri bir tencerede pişirin. Koyulaştıktan sonra bir kenarda soğuması için bekletin. Soğuyan muhallebinin içine vanilyayı ve kremayı ekleyip blendırla çırpın. Kadayıfların üzerine boşaltın. Kalan kadayıflarıda muhallebinin üstünü süsleyip bir gece dolapta bekleyin. 
Not:Eğer kadayıflar piştikten sonra tencerede topaklaşma yaparsa bir süzgeç yardımı ile süzün ve daha sonra cevizleri ekleyip borcama dökün.

Afiyet Olsun.



Hiç yorum yok: