Malzemeler:
1 Kilo Kabak
1 Adet Soğan
1 Diş Sarımsak
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kaşar Peyniri
Beşamel Sos İçin:
3 Yemek Kaşığı Un
2,5 Su Bardağı Süt
1 Yemek Kaşığı Tereyağ
Yapılışı:
Kabaklar halka olarak doğrayıp borcama koyun. Üzerine tuz, karabiber ve pulbiberi katıp karıştırın. Tava da soğan ve sarımsak' ları kavurup kabakların üzerine döküp tekrar karıştırın. Ayrı bir tencere'de beşamel sosu hazırlayın. Yağ'da unu kavurup sütü ekleyin bir miktar tuz ekleyip koyulaşana kadar sürekli karıştırın. Koyulaşınca kabak'ların üzerine döküp 250 derece fırında pişirin. En son üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip servis yapın.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder