23 Aralık 2008 Salı

İstanbul'un ilk Yunus Gösteri Merkezi Açıldı


İstanbul'un ilk Yunus Gösteri Merkezi Açıldı

İstanbul'un ilk Yunus Gösteri Merkezi Açıldı

Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç’in büyük gayretleri sonucunda yapılan Yunus Gösteri Merkezi törenle hizmete girdi. Deniz memelilerinin şovlarını yapacağı aynı zamanda özürlülere rehabilitasyon amacı ile hizmete sunulan, İstanbul Dolphinarium'un açılışını İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç, AK Parti İstanbul Eski Milletvekili Nevzat Yalçıntaş, Rusya Federasyonu yetkilileri ile Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosu Alexandr Krivenko ile beraber yaptı.

Törende bir konuşma yapan Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç, "Açılışını yaptığımız yunus gösteri merkezi Avrupa'da birçok yerde vardır. Artık İstanbul'da da var. Hem çocuklarımız için hem İstanbul için önemli bir aktivite merkezi kazandırdık. Haliç kenarında kurulan güzel bir tesis oldu. İlçemize  bu tesisi kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş beyefendiye çok teşekkür ediyorum " dedi.

İstanbul Dolphinarium'un sakinleri, 4 yunus, 2 Beyaz Yunus (balina), 4 fok, 2 mors ve eğitmenleri, ziyaretçilerine hoşca vakit geçirmek için bekliyor. Eğitmeni eşliğinde şova çıkan 750 kilogram ağırlığında ki Sara isimli mors ise izleyenleri şaşırtıyor. Sahnede müzik aleti çalıp, tango dansı yapan Sara hem eğleniyor hem de izleyenleri eğlendiriyor.

Tesiste yarım daire biçiminde, 16.5 metre yarı çapında gösteri havuzuyla beraber toplam yedi adet havuz yer alıyor. 10 milyon dolara mal olan Dolphinarium'da aynı anda bin kişi gösterileri izleyebilecek. Tam biletin 20 YTL olduğu gösterileri öğrenciler 15 YTL ödeyerek izleyebilecek.

Hiç yorum yok: