10 Kasım 2008 Pazartesi

Karnıbahar Kızartması




Malzemeler:
1 Adet Karnıbahar
2 Yumurta 
Galete Unu
Tuz
Kızartmak İçin Sıvı Yağ.

Hazırlanışı:

Karnıbahar'ları parçalamadan doğrayalım. Doğranmış parçaları suda haşlayalım. Daha sonra yumurtaları kırıp içine bir miktar tuz atıp çırpalım.. Ayrı bir tabak'ta galeta unu hazırlayalım. Haşlanmış ve soğumuş karnıbahar'ları önce yumurtaya daha sonra galeta ununa batırıp kızgın yağda her tarafı kızarana kadar kızartalım. Kızaran karnıbahar'ları servis tabağına alalım. 

Afiyet Olsun

2 yorum:

pelesenk dedi ki...

Sen hain misin ya, çok severim:) Ama tavsiyem sosla yenmesidir. Sosun hazırlanışı;
salça, bol limon suyu, ve sıcak su çok sıvı olmamak şartıyla karıştırılır, içine ince ince doğranmış maydonozlar eklenir kızarmış karnıbaharların üzerine gezdirilir. Yoğurt eşliğinde de enfes olur.. :)

Yasmin dedi ki...

tarif için teşükkürler sevgili eşim :) sade seviyor diye böyle yaptım ama en kısa zamanda onuda yapar beraber yeriz :)