29 Temmuz 2008 Salı

Islak Kek

  

Malzemeler:

3 yumurta
1,5 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Yarım paket Kakao

Yapılışı
Yumurtaları ve şekeri karıştırma kabında iyice karıştırın. Daha sonra süt, sıvı yağ ekleyip tekrar çırpın dah asonra kakaoyu ekleyip blendırda tekrar çırpın. Bu malzemeden bir su bardağı kadar ayırıp bir kenarda bekletin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı kakaolu malzemeye ekleyip blendırda çırpın. Yalanmış ve unlanmış kek kalıbına döküp 175 derecede fırında pişirin. Pişen keki soğuması için bir tabağa alın. Soğuyan kekin üstüne ayırdığınız kakaolu karışımı döküp iyice keki ıslatın. 

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok: