Malzemeler:
3 Yumurta1.5 Su Bardağı Toz Şeker
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Süt
1 Vanilya,1 Kabartma Tozu
Aldığı Kadar Un
250 gr Ispanak
2 Adet Muz
Kremşanti
Yapılışı:
Kek malzemesini hazırlayın.Bir kenarda ıspanakları küçük küçük doğrayıp bir tavada suyu çıkana kadar kavurun.Ispanakları blendırdan geçirin.Yarısını kek karışımına ekleyip karıştırın.Daha sonra malzemeyi yağlanmış kelepçeli kek kalıbına boşaltın.175 derecede fırında pişirin.Ayrı bir yerde krem şantiyi hazırlayın üzerindeki tarife göre buzdolabinda bekletin.Pişen keki fırından çıkartıp kenarlarını bıçak yardımı ile alın,keki ikiye kesin.üst kısmını alın bir tepside bekletin.Kremşantiyi buzdolabından çıkarıp içine ıspanakları,kestiğiniz kekin kenarlarını blendırdan geçirin. Kremşantiye ıspanaklı karışımı ekleyin.Kekin alt kısmına kremalı harcın yarısını sürüp muzla süsleyin daha sonra kekin üst kısmını koyup üzerine kremayı sürüp bir gece buzdolabında bekletin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder