8 Mayıs 2008 Perşembe

Çilekli Tart.

  

Malzemeler:
1 Adet Dr. Oetker Tart Un
1 Adet Dr. Oetker Çilek Aromalı Jel
1 Adet Dr. Oetker Çilek Aromalı Creme Ole
Yarım Kilo Çilek

Yapılışı:
Tart Un için ilk önce yumurta ve margarin'le birlikte yoğurun. Elde ettiğiniz malzemeyi tart kalıbına yayıp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Daha sonra creme ole'yi sütle çırpıp buzdolabında bir süre dinlendirin. Çilek'leri temizleyip küçük küçük doğrayın. Pişen ve soğuyan tart'ın üzerine hazırladığınız creme ole yi boşaltıp bir kaşık yardımı ile düzeltin. Doğranmış çilek'leri malzemenin üzerine süsleyin. Küçük bir pişirme kabında su kaynatıp jel'i eritip çilekli harçın üzerine dökün. Bir gece dolapta bekletip servis yapın.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: